Anatomy of a Fall (laatste kans)

Vanaf woensdag 11 oktober 2023

Heeft de spraakmakende schrijver Sandra haar man van het balkon geduwd, of sprong hij er zelf vanaf om een einde aan zijn leven te maken? Na de dood van haar echtgenoot moet een schrijfster bewijzen dat zij onschuldig is. De winnaar van de Gouden Palm voor Beste Film van het Cannes Filmfestival. 

★★★★★ ‘Heerlijk cerebrale mix van rechtbankfilm en familiedrama, vol puntige dialogen, schurende personages en onmogelijke dilemma’s. Verrassend strak geregisseerd..’ VPROCinema

★★★★ ‘Een steengoede film’ de Volkskrant

★★★★  ‘Gelaagd en zeer geslaagd’ ‘Uiterst geraffineerd geconstrueerd’ ‘Formidabele Sandra Hüller’ NRC

★★★★ ‘meesterlijk gespeeld’ TROUW

★★★★★ ‘Een waanzinnige rollercoaster die nog lang in jouw gedachten zal blijven rondspoken.’ SAARMAGAZINE

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Sandra, Samuel en hun slechtziende zoon Daniel wonen sinds een jaar in een afgelegen châlet in de Franse Alpen. Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleedt. Omdat er weinig direct bewijsmateriaal is, wordt er door de openbaar aanklager van alles bijgehaald. Sandra zou een slechte echtgenoot zijn geweest, manipulatief, agressief, en een slechte moeder bovendien.  

Anatomy of a Fall – met een fantastische rol van Sandra Hüller (Toni Erdmann, The Zone of Interest) – is een indringend rechtbrankdrama dat je op het puntje van je stoel gekluisterd houdt.