Best of IDFA on Tour 2024

Te zien op zaterdag 10 en zaterdag 24 februari 2024

BEST OF IDFA on TOUR komt er weer aan! Dat betekent dat je de beste documentaires van het IDFA op één dag in Lumen kunt zien. Vier prijswinnende films die door de jury’s van IDFA 2023 zijn bekroond om hun uitmuntendheid, omdat ze urgente verhalen vertellen of omdat ze je op een bijzondere manier raken. Zaterdag 20 januari was de eerste kans om te genieten van het allerbeste van IDFA. Zaterdag 10 februari is de tweede optie en ook de derde middag – zaterdag 24 februari – is nu in de verkoop.

Kaartjes voor zaterdag 10 en zaterdag 24 februari zijn nu te koop en het programma is fantastisch!Koop nu een kaartje

Van de vele docu­men­taires die tijdens het Inter­na­ti­onal Documentary Film Festival Amsterdam in première gaan (9 t/m 20 november), zijn de beste films vanaf 20 januari 2024 door het hele land te zien. (De eerste vertoning is afgelopen zaterdag al geweest).

Op nog twee middagen in februari is dit Best of IDFA on Tour-programma in Lumen te zien.

Het complete programma heeft lengte van ongeveer 6 uur (inclusief pauzes). De films zijn alleen als totaalpakket te zien. We starten alle middagen om 12.00 uur en vanzelfsprekend verkopen we weer broodjes in de pauzes.

 

De 4 films die in het programma zitten:

1489 – (Armenië, 76 mins) – Winnaar IDFA Award for Best Film / Regie: Shoghakat Vardanyan

Als haar broer vermist raakt tijdens het Armeens-Azerbeidzjaanse conflict, besluit Shoghakat de zoektocht en het emotionele proces van haarzelf en haar ouders te filmen – ook op momenten waarop anderen de camera misschien hadden neergelegd.

 

LIFE IS BEAUTIFUL (Noorwegen/Palestina, 90 mins) – Winnaar IDFA Award for Best Directing / Regie: Mohamed Jabaly

Tijdens een uitwisseling zit de jonge Palestijnse filmmaker Mohamed Jabaly ‘vast’ bij zijn gastgezin in de Noorse stad Tromsø: de grenzen van Gaza zijn dicht. Zijn strijd voor een werkvergunning brengt de hechte gemeenschap in actie.

 

SISTER OF MINE (Polen, 30 mins) – Winnaar IDFA Award for Best Youth Documentary (13 jaar en ouder) / Regie: Mariusz Rusiński

De jonge filmmaker Mariusz Rusiński richt zijn camera op zijn wanhopige ouders en zijn aan drugs verslaafde zeventienjarige zusje Zuzia. Hoe heeft het zover kunnen komen? En wat is zijn rol in de verziekte familiedynamiek?

 

QUEENDOM (Frankrijk/USA, 98 mins) – Nummer 3 in de Audience Favorites / Regie: Agniia Galdanova

Geboren en getogen in Magadan, een om zijn goelag-verleden beruchte stad in het uiterste oosten van Rusland, paart de 21-jarige non-binaire Gena radicale performancekunst aan activisme. Met gevaar voor eigen leven.

 

Tijdschema:

12.00 – 13.30 uur: Life is Beautiful

pauze (40 minuten)

14.10 – 14.40 uur Sister of Mine

14.40 – 15.56 uur 1489

pauze (25 minuten)

16.20 – 17.58 uur Queendom