Blue Giant

Te zien vanaf 21 maart

Dai Miyamoto’s leven staat op zijn kop op de dag dat hij jazz ontdekt. Dai, een voormalig basketbalspeler op de middelbare school, pakt een saxofoon en begint dag en nacht te oefenen, vastbesloten om een van de besten aller tijden te worden. Hij verlaat zijn saaie geboortedorp om naar de bruisende nachtclubs van Tokio te gaan, maar ontdekt al snel dat het leven van een professionele muzikant niet voor bangeriken is weggelegd.

 

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

zo 24 mrt
Zaal 219.00

Dai Miyamoto’s leven staat op zijn kop op de dag dat hij jazz ontdekt. Dai, een voormalig basketbalspeler op de middelbare school, pakt een saxofoon en begint dag en nacht te oefenen, vastbesloten om een van de besten aller tijden te worden. Hij verlaat zijn saaie geboortedorp om naar de bruisende nachtclubs van Tokio te gaan, maar ontdekt al snel dat het leven van een professionele muzikant niet voor bangeriken is weggelegd. Zijn passie wint het uiteindelijk van de verwaande maar getalenteerde pianist Yukinori, en nadat Dai zijn vriend Shunji heeft overgehaald om drums te leren spelen, starten ze een nieuw jazztrio waarvan het ruige geluid een rauwe energie bevat die al snel de aandacht trekt van het lokale publiek. Maar wat is er nodig om echt groots te zijn?

Blue Giant van Tachikawa Yuzuru, een bewerking van Shinichi Ishizuka’s gelijknamige bekroonde manga, is een energiek, heerlijk chaotisch en intiem verhaal over zelfontdekking, vriendschap en passie in de vorm van jazzmuziek. Een adembenemende visuele en muzikale reis met anime-elementen en een mix van animatietechnieken. Het oprechte, onverstoorbare en intense Blue Giant is even onvergetelijk als een perfect geïmproviseerde noot.’IFFR