Cineville Speciaaltje: Le Pot-Au-Feu

maandag 20 november 20.55 uur

Zin in dat beetje extra? Anders wij wel. Speciaal voor alle filmliefhebbers van Cineville en omstreken organiseren we daarom een mooie serie specials: Cineville Speciaaltje. Speciaal is het nieuwe normaal! Kom maandag 20 november watertanden bij onze voorpremière van Le pot-au-feu.

Romantiek in het interbellum, serieuze gesprekken over wijn en lange scènes waarin met loodzware pannen stukken vlees, vis en groente tot een boterig feestmaal worden bereid. Is dit de meest Franse film ooit gemaakt?

We maken het Speciaaltje weer speciaal met een voorprogramma, een filmquizje met een mooi prijzenpakket en een drankje van het huis. Als Cineviller mag je gratis een +1 meenemen (je favoriete tafelgenoot, bijvoorbeeld).

Alle Leeftijden Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Als Cineviller mag je dus gratis een +1 meenemen. Wil je dit? Bestel dan naast je eigen Cineville kaartje meteen een gratis Cineville-Vriend ticket! Deze speciale voorpremière van Le-pot-au-feu is voor iedereen toegankelijk, dus ook voor niet-Cineville pashouders.

 

Over Le-pot-au-feu

Mon Dieu, hoeveel pannen vol met Frans eten kan een mens aan? In Le pot-au-feu krijg je een kijkje in de zonverlichte keuken van gastronoom Dodin Bouffant (Benoît Magimel) en zijn onmisbareassistent Eugénie (Juliette Binoche). Anno 1885 maken ze samen met veel geduld en liefde de mooiste, vetste gerechten. Alles wat van het vuur komt, is een winnaar. Buiten de keuken suddert ondertussen een voorzichtige romance. Dodin wil dolgraag trouwen met Eugénie, maar die geeft zich niet zomaar gewonnen.

Het verhaal is klein maar fijn; de scènes waarin gekookt wordt, van een ongekende schoonheid. Van ons drie michelinsterren voor deze nu al klassieke creatie van regisseur Trần Anh Hùng.

 

Meer weten over Cineville of ook lid worden en onbeprekt in Lumen naar de film, zie hier.