Coraline (15 Anniversary)

Te zien vanaf zondag 18 augustus

Vier de 15e verjaardag van het veelgeprezen stop-motion epos over een meisje dat een geheim deurtje in haar nieuwe huis vindt en een gevaarlijke alternatieve versie van haar leven binnenwandelt. Koop nu een kaartje

zo 18 aug
Zaal 219.15

Coraline is een wonderlijk, leuk en spannend avontuur voor jong en oud dat de visionaire verbeelding van gevierd auteur Neil Gaiman (Sandman) en baanbrekende filmstudio LAIKA (Kubo and the Two Strings, ParaNorman, het aankomende Wildwood) combineert. Een jong meisje loopt door een geheime deur in haar nieuwe huis en ontdekt een alternatieve versie van haar leven. Op het eerste gezicht lijkt deze parallelle realiteit griezelig veel op haar echte leven, alleen veel beter. Maar wanneer dit wonderlijke en fantastische avontuur gevaarlijk wordt en haar namaakouders haar voor altijd proberen te houden, moet Coraline rekenen op haar vindingrijkheid, vastberadenheid en moed om haar familie te redden en weer thuis te komen.

Coraline was de allereerste animatiefilm die werd ontworpen en gefotografeerd in echt stereoscopisch 3D. Ter ere van de 15e verjaardag keert Coraline wereldwijd terug naar de bioscoop in geremasterde versie voor nog meer diepte en helderheid. Fans krijgen ook een kijk achter de schermen met LAIKA’s bekroonde poppenbouwteams terwijl ze de gloednieuwe versies van de Coraline pop bouwen. Het team – waarvan velen hebben geholpen bij de bouw van de originele Coraline – zal het iconische poppenontwerp herzien om nieuwe geavanceerde technologie toe te passen die door de studio is ontwikkeld tijdens de 4 films die sinds Coraline zijn uitgebracht.