Dogtooth (re-release)

Te zien vanaf 11 juli

De zwarte komedie van Yorgos Lanthimos (Kinds of Kindness, Poor Things, The Favourite, The Lobster) werd bij de première in 2009 in Cannes bekroond met de Prix Un Certain Regard en betekende de internationale doorbraak voor de Griekse regisseur. DE film is nu gerestaureerd en wordt 11 juli opnieuw in Nederland uitgebracht.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Seks


Koop nu een kaartje

wo 17 jul
Zaal 119.00

Vader, moeder en hun drie kinderen wonen aan de rand van een stad. Om het huis staat een hoog hek. De kinderen zijn nooit buiten dat hek geweest. Ze worden opgevoed, vermaakt, verveeld en getraind volgens de regels van hun ouders, zonder enige invloed van buitenaf. De kinderen geloven dat overvliegende vliegtuigen speelgoed zijn en zombies gele bloempjes. De enige die in het huis wordt toegelaten is Christina, bewaker in het bedrijf van vader. Hij regelt haar bezoekjes om tegemoet te komen aan de seksuele behoeftes van zijn zoon. De hele familie is dol op haar, vooral de oudste dochter. Op een dag geeft Christina haar een hoofdband cadeau met steentjes die oplichten in het donker. Ze vraagt er wel iets voor terug.

Dogtooth betekende in 2009 de internationale doorbraak voor Yorgos Lanthimos. De provocerende zwarte komedie werd niet alleen bekroond met de Prix Un Certain Regard in Cannes, maar won twintig internationale prijzen en werd genomineerd voor een Oscar. The Times: “This magnificent Greek film by Yorgos Lanthimos is one of the creepiest stories ever painted on screen.” Na Dogtooth regisseerde Lanthimos de veel bekroonde speelfilms The Alps, The Lobster, The Killing of a Sacred Deer, The Favourite, Poor Things en Kinds of Kindness.