Dream Scenario (laatste kans)

Te zien vanaf 14 maart

Nicolas Cage speelt de rol van een doodgewone professor die plots een gevierde celebrity wordt wanneer hij verschijnt in iedereens dromen. Maar wanneer deze dromen beginnen te veranderen in nachtmerries, slaat zijn populariteit snel om, met alle gevolgen van dien.

★★★★★ ‘Nicolas Cage op zijn best’ Trouw
★★★★ ‘Nicolas Cage is op z’n best’ ‘Een film vol slimmigheden, die toch vooral ontroerend is’ NRC
★★★★ ‘Dream Scenario’ is een hoogst originele en aangenaam kritische komedie over de vluchtigheid van roem’ ‘Nicolas Cage speelt zijn grappigste rol in jaren als instantberoemdheid Paul’ de Vollskrant

 

 

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Doodgewone professor en eenzame loser Paul Matthews (Nicolas Cage) wordt van de ene op de andere dag een viral celebrity wanneer hij plots verschijnt in de dromen van miljoenen mensen. Hoe en waarom dit gebeurt, is voor Paul een compleet raadsel, maar hij is er niet boos om. Studenten komen eindelijk naar zijn lessen, hij wordt gevraagd voor grote brand deals en de relatie met zijn vrouw is nog nooit zo goed geweest. Maar dan nemen de nachtelijke verschijningen een duistere wending en veranderen ze in gruwelijke nachtmerries.

Dream Scenario – welke in Nederland haar première beleeft op het LIFF (Leiden International Film Festival) werd geschreven en geregisseerd door Kristoffer Borgli (bekend van Sick of Myself).