Evil Does Not Exist (laatste kans)

Te zien vanaf 21 maart

Takumi en zijn dochter Hana wonen in het dorpje Mizubiki nabij Tokio. Zoals de generaties voor hen leiden ze een bescheiden leven in harmonie met de natuur. Als op een dag bekend wordt dat er plannen zijn om een glamping vlakbij het huis van Takumi te bouwen met gevolgen voor hun watervoorziening, ontstaat er onrust onder de bewoners. De nieuwe film van Oscarwinnaar Hamaguchi Ryusuke (Drive My Car).

★★★★ ‘Hamaguchi is een meester in het doorbreken van verwachtingspatronen.’ NRC
★★★★ ‘prachtige, contemplatieve film over de zoektocht naar balans’ VPRO Cinema
★★★★ ‘ Evil Does Not Exist is een hypnotiserend en grimmig Japans sprookje’ Trouw
★★★★ de Volkskrant
★★★★ ‘enigmatic eco-parable eschews easy explanation’ The Guardian

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst


Koop nu een kaartje

De komst van de glamping zal de vreedzame gemeenschap en omliggende natuur voorgoed veranderen en heeft hevige gevolgen voor het leven van Takumi.

‘Hamaguchi Ryusuke’s Evil Does Not Exist begint als een verhaal over een gemeenschap die hun ongerepte omgeving verdedigt tegen een projectontwikkelaar, maar verandert in een herevaluatie van onze prioriteiten in het leven en leidt ons met wisselende stemmingen en perspectieven steeds dieper dit liefelijke oord in. Langzaamaan toont de film flarden van een breder perspectief, terwijl onze nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd met details en texturen die de soundtrack van Ishibashi Eiko lijken te verbeelden. En, zoals altijd bij Hamaguchi, is het vertelproces al een genot op zich.’ IFFR/ International Film Festival Rotterdam