Ferrari (laatste kans)

vanaf donderdag 25 januari 2024

De zomer van 1957 verloopt moeizaam voor ex-autocoureur Enzo Ferrari (Adam Driver): zijn autobedrijf dreigt failliet te gaan en het huwelijk met zijn vrouw Laura (Penélope Cruz) lijdt zwaar onder het gemis van hun overleden zoon Dino. Enzo zet zijn laatste hoop op één racewedstrijd: de Mille Miglia door Italië.Koop nu een kaartje

Het jaar is 1957. Enzo Ferrari heeft net zijn zoon verloren, zijn bedrijf zit diep in de schulden en zijn auto’s doen het niet zo goed als gehoopt. Ferrari gaat over misschien wel de drie belangrijkste maanden in het leven van Enzo Ferrari, voormalig autocoureur en eigenaar van automerk en raceteam Ferrari.

Met zinderende race-scènes, gaaf sound design, vette Italiaanse accenten en een sterrencast met onder andere Adam Driver, Penélope Cruz, Shailene Woodley en Patrick Dempsey, creëert regisseur Michael Mann (Heat, Collateral) een grootse biopic, die vorige maand in première ging op het filmfestival van Venetië. In Nederland ging Ferrari in première op het LIFF/ Leiden International Film Festival.