Humanist Vampire Too Sensitive to Kill (laatste kans)

Te zien vanaf woensdag 27 maart

Sasha (Sara Montpetit) is een tienervampier –nou ja, een tiener van 68– met een probleem. In tegenstelling tot haar vader, moeder en zus komen haar hoektanden niet naar buiten als ze honger heeft maar alleen als ze empathie voelt voor haar slachtoffer. Zelf vindt ze zakjes bloedplasma een prima surrogaat, maar haar ouders vinden het echt hoogste tijd dat ze zich tot een echte vampirella transformeert. Humanist Vampire Too Sensitive to Kill is een verfrissend en bekroond speelfilmdebuut van Ariane Louis-Seize voor young adults en bevat geen horror, maar wél hart en ziel.

★★★★ ‘innemend, lichtvoetig coming of age-drama’ Trouw
★★★★ ‘rake, warme film over een vampier die te veel met mensen begaan is’ de Volkskrant

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Dan ontmoet ze Paul (Félix-Antoine Bénard), een chronisch depressieve puber die ervan overtuigd is dat het leven hem niks te bieden heeft en zich daarom als haar gewillige prooi aanbiedt.

Humanist Vampire Too Sensitive to Kill viel wereldwijd al vijftien keer in de prijzen, met een topscore op het filmfestival van Venetië met maar liefst vier awards, Official Competition TIFF 2023. De Canadese Directors Guild riep filmmaker Ariane Louis-Seize uit tot ontdekking van het jaar. Ook in
Nederland werd Humanist Vampire Too Sensitive to Kill al lovend ontvangen; op het recente Imagine Fantastic Film Festival belandde de film op de tweede plek van de publieksfavorieten.

Humanist Vampire Too Sensitive to Kill is het speelfilmdebuut van filmmaker Ariane Louis-Seize (Montreal). Haar regiedebuut met het korte fantasiedrama Wild Skin bracht internationale aandacht en waardering, haar opvolger Les petites vagues werd geselecteerd voor Berlijn. Louis-Seize schreef het scenario samen met Christine Doyon, die er een door Netflix uitgeschreven pitch mee won.