Hundreds of Beavers - Lumen Cult Night

Zaterdag 23 maart 21.30 uur

Deze voorstelling is fake fur friendly: kom verkleed als je favoriete pluizige karakter.

Op 23 maart beleeft Lumen de Nederlandse première van Hundreds of Beavers: een unieke, rebelse combinatie van slapstick, cartoon en satire. Het bewijs is geleverd: met bijna geen budget maar een eindeloze dosis creativiteit kun je een film maken die van het scherm spat. Kijken naar Hundreds of Beavers roept associaties op met de slapstick van vroege filmhelden als Buster Keaton en Harold Llloyd, met de Tex Avery cartoons van Road Runner en met romantische avonturenfilms over trappers in winters Noord-Amerika.

We vertonen deze film in de originele versie: Engels gesproken en NIET ondertiteld.

 Koop nu een kaartje

Hundreds of Beavers vertelt het verhaal van een gesjeesde applejack-verkoper die vanaf nul begint om fortuin te maken als beverjager. Daarbij krijgt hij te maken met een opstandige populatie bevers – mannen in carnavalspakken – die uit is op wereldheerschappij. Dit maffe frame is de basis voor een hilarische parade cartooneske grappen die zelfs bij de meest zure filmliefhebber een grijns van oor tot oor op het gelaat tovert.

De creatieve explosie van regisseur Mike Cheslik bleef niet onopgemerkt. Op meerdere festivals ging Hundreds of Beavers aan de haal met prijzen voor beste regie of beste verhaal. Alternatieve filmmedia stikken bijna in hun enthousiasme. ‘An unexpected visionary work. Must be seen to be believed!’ (Film Threat).‘A slapstick epic’ (Knotfest). En onze eigen talentscouts kwamen helemaal blij terug van het filmfestival in Gent, waar ze eind vorig jaar Hundreds of Beavers met eigen ogen zagen.

Hundreds of Beavers is een speciale, eenmalige vertoning door de cultclub van Lumen. De cultclub neemt je een paar maal per jaar mee op ontdekkingsreis naar de obscure uithoeken van de cinema: films die niet snel te zien zullen zijn in het reguliere programma van het filmhuis, maar om uiteenlopende redenen de aandacht verdienen van elke rechtgeaarde filmliefhebber.