Kerststol & Film: It's a Wonderful Life

Speciale kerstvoorstelling tweede kerstdag – dinsdag 26 december 10.45 uur

Kom de tweede kerstdag lekker genieten van dé ultieme kerstfilm – It’s a Wonderful Life (digitaal gerestaureerd) – schaamteloos sentimenteel, warm menselijk en voorzien van happy end. Voorafgaand aan de film is er een heerlijk stukje kerststol & koffie of thee naar keuze. (inbegrepen bij het filmkaartje)

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Discriminatie


Koop nu een kaartje

James Stewart speelt de suïcidale George Bailey; beschermengel Clarence brengt de ongelukkige tot inkeer. Stewart was destijds de populairste Hollywoodster. In de donkere dagen voor kerst een hartverwarmende klassieker uit de gouden jaren van Hollywood, toen de studio’s alles uit de kast trokken om het bioscooppubliek een feelgood gevoel te bezorgen. George Bailey is de brave borst die een noodlijdende bank in small town USA overeind probeert te houden, maar door ongelukkige machinaties van zijn zakenpartner de financiële ondergang tegemoet ziet. Terwijl iedereen om hem heen zich opmaakt voor een happy & wonderful Xmas staat Bailey op het punt de hand aan zichzelf te slaan. Slechts de tussenkomst van de naar de aarde afgedaalde beschermengel Clarence kan het ergste verhinderen. Hij laat zien hoe het leven eruit zou hebben gezien zonder Bailey’s menslievende aanwezigheid.

Nieuwe 4K-restauratie; het originele nitraatnegatief dreigde te vergaan, waarna Paramount besloot de 4K-restauratie in gang te zetten om het negatief van de geliefde klassieker te redden – nu scherper en stralender dan ooit op het witte doek te zien.

Kaartjes zijn €14,50 en inclusief koffie of thee en een heerlijk stukje stol. Cineville-pashouders betalen een toeslag van €3,50.