Le livre des solutions

Vanaf donderdag 16 november 2023

Maffe, autobiografische film van Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) over de prijs die moet worden betaald voor een volstrekt eigenzinnige artistieke koers.  

Geweld Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Regisseur Marc kan de eindeloze kritiek vanuit de producenten op zijn film niet verdragen en vlucht met zijn materiaal en editor naar de Franse Cevennen om het project in alle rust af te kunnen maken. Ook daar blijkt het einde nog lang niet in zicht, aangezien zijn creativiteit zich uit in eindeloze ideeën die het proces blijven onderbreken. Ideeën die zowel komisch als ronduit verontrustend zijn… 

Regisseur Michel Gondry maakte na zijn oscarwinnende Eternal Sunshine of the Spotless Mind films die bekend werden door hun vernieuwende fantasierijke beeldtaal, zoals The Science of Sleep en L’écume des jours. Een studio gemaakt van kartonnen dozen, lange spaghettibenen om mee te dansen, een vliegende wolk in de vorm van een onderzeeboot? Niks was te gek. Ook in Le livre des solutions is de herkenbare fantasie van Gondry weer van de partij.