Lupin III: The Castle of Cagliostro

Te zien vanaf donderdag 4 april 2024

Beleef de debuutfilm van Oscar-winnaar Hayao Miyazaki (Spirited Away, The Boy and The Heron) op het grote doek. Ter ere van het 45-jarig bestaan is de anime klassieker Lupin III: The Casle of Cagliostro gerestaureerd. In de nadagen van zijn carrière loopt de laatste en grootste kraak van de meesterdief Lupin III spaak. De bankbiljetten in de tassen uit een nationaal casino blijken vakkundige vervalsingen te zijn. Samen met zijn handlanger Jigen, vertrekt Lupin naar het afgelegen Europese land Cagliostro om wraak te nemen.

De voorstelling van donderdag 4 april 21.15 uur wordt ingeleid door Studio Ghibli en Miyazaki kenner Gerben Scherpenzeel.

“Miyazaki’s eerste meesterproef”- De Filmkrant 

★★★ “Cultwaardig, heet de film inmiddels onder animatieliefhebbers.” – De Volkskrant 

 

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Niet alles verloopt volgens plan; de twee lopen Clarisse tegen het lijf, een prinses in nood, die tegen haar wil wordt gedwongen te trouwen met de sinistere graaf Cagliostro. Haar redden zal niet makkelijk zijn, want Lupin en Jigen – samen met Lupins onvoorspelbare ex-vriendin Fujiko en de zwaardvechter Goemon – moeten zich een weg banen door een kasteel vol vallen, een dodelijke kerker en een leger van professionele huurmoordenaars! Kan Lupin het meisje redden, de handboeien van zijn aartsvijand inspecteur Zenigata ontlopen en de geheime schatten van kasteel Cagliostro onthullen?