Small, Slow But Steady (laatste kans)

Vanaf donderdag 20 juli 2023

Keiko is een jonge vrouw met een gehoorbeperking die maar één droom heeft: professioneel bokser worden. Alhoewel ze de kost verdient als kamermeisje in een luxehotel, traint ze in haar vrije tijd hard en dankzij haar toegewijde coach staat ze haar mannetje in de ring.

 ★★★★ ‘Parel van een boksfilm’ de Volksrant

‘Ontroerend en intiem portret van een complexe jonge vrouw’ VPRO Cinema

 

 

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Geweld Angst


Koop nu een kaartje

Wanneer haar vertrouwde boksclub moet sluiten vanwege de pandemie en de kwakkelende gezondheid van de eigenaar, haar coach, moet Keiko op eigen kracht verder.

Small, Slow but Steady is losjes gebaseerd op de autobiografie van Ogasawara Keiko, de eerste professionele vrouwelijke bokser met een gehoorbeperking in Japan. Zoals de titel belooft is de film een kleine doch diepgaande meditatie over doorzettingsvermogen. In deze film geen opzwepende Rocky-achtige montages; het ritme van alledag speelt hier de hoofdrol. Hoofdrolspeelster Kishii Yukino schittert in dit delicate staaltje Japanse ‘slice-of-life’ cinema, prachtig gefilmd op 16 mm. Onsentimenteel, maar zo gevoelig als de korrel in de cinematografie van Hidetoshi Shinomiya, ook verantwoordelijk voor de prachtige beelden van Drive My Car.