Sweet Dreams (laatste kans)

De Nederlandse inzending voor de Oscars en bekroond met maar liefst 6 (!) Gouden Kalveren op het Nederlands Filmfestival, waaronder Beste Film en Beste Acteur voor Renée Soutendijk. De familie van suikerfabrikant Jan komt voor een onaangename verrassing te staan als zij niet de erfgenamen van het familiebedrijf blijken te zijn. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen.

★★★★ ‘Sendijarević deinst nergens voor terug’ NRC
★★★★ ‘Doet denken aan sommige films van David Lynch’ Trouw
★★★★ Sendijarević’ oog voor compositie is feilloos de Volkskrant

Mogelijk schadelijk tot 14 jaar Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis (Florian Myjer) en zijn hoogzwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen.

Tot ieders ontzetting blijkt Jans huishoudster Siti (Hayati Aziz) een sleutelrol in zijn testament te vervullen: Jan laat alles na aan hun jonge, onwettige zoon.

Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen. Sweet Dreams van Ena Sendijarevic (Take Me Somewhere Nice) combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme.