The Beast (laatste kans)

Vanaf donderdag 9 mei 2024

In een nabije toekomst waar kunstmatige intelligentie de dienst uitmaakt, zijn menselijke emoties een bedreiging geworden. Ze worden beschouwd als een gevaar bij het nemen van eerlijke en rechtvaardige beslissingen.

★★★★★ ‘Léa Seydoux’s audacious drama throbs with fear’ The Guardian

★★★★ ‘Het tot de verbeelding sprekende ‘The Beast’ zet de kijker vanaf het begin op scherp’ De Volkskrant

★★★★ ‘Beeldschone tijdreisfilm over de angst om te voelen’ Trouw

★★★★ ‘Een filmische symfonie over de angst voor de liefde’ NRC

★★★★ ‘Prachtige beelden, sterk acteren van zowel Seydoux als MacKay en intrigerende gedachtenexperimenten’ VPRO Cinema

‘Met The Beast voegt Bertrand Bonello een nieuw hoofdstuk toe aan een van de eigenzinnigste oeuvres binnen de Europese cinema’ De Filmkrant

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Om haar gevoelens uit te wissen, besluit Gabrielle daarom haar DNA te zuiveren met behulp van een machine die haar onderdompelt in haar vorige levens. Daar ontmoet ze steeds opnieuw een man genaamd Louis met wie ze een krachtige verbinding voelt die ze niet kan plaatsen. Tegelijkertijd besluipt haar een angstig gevoel, alsof er een ramp op komst is.
The Beast is een romantische sci-fi thriller over de invloed van AI op de uniekheid van de mens. Verteld over drie tijdsperioden onderzoekt regisseur Bertrand Bonello op Lynchiaanse wijze de kracht van emoties en een mogelijk verdwijnen van de menselijkheid in de samenleving.
De hedendaagse film, die losjes gebaseerd is op de roman The Beast in the Jungle van Henry James, ging in première op het Filmfestival van Venetië en werd daar geroemd om de overweldigende filmische ervaring en de sterke chemie tussen hoofdrolspelers Léa Seydoux en George MacKay.