The Gullspång Miracle

Te zien vanaf 12 september

Een heerlijke, vrolijke, weergaloos spannende documentaire. Een verhaal zo vol van verrassingen, excentrieke personages en ongelofelijke gebeurtenissen, dat alleen een Scandinavische schrijver ze zou kunnen verzinnen. Alleen nu is het echt.

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

do 05 sep
Zaal 113.45

De Noorse zussen Kari en May kopen een appartement in het Zweedse gehucht Gullspång. Tot hun stomme verbazing lijkt de verkoper Olaug, sprekend op hun oudere zus, die in 1988 zelfmoord pleegde. Ze heeft zelfs dezelfde bijnaam, Lita. De gelovige zussen denken meteen aan een wonder. Dit heeft zo moeten zijn. De eenzame Olaug wordt met open armen opgenomen in de grote, warme familie van Kari en May. Dit is nog maar het begin van een fenomenale rollercoaster waarin de toevalligheden en onthullingen elkaar steeds sneller opvolgen.

Hoe dieper de zussen in de familiegeschiedenis graven, hoe vreemder, spannender en enger het wordt. Onnavolgbaar als het leven zelf, verandert het plot van de film meerdere keren.

Een fascinerend familiedrama wordt een komedie van de Coen Brothers, een onvervalste true crime en uiteindelijk Twin Peaks in real life. Niets is wat het lijkt. Of toch wel? The Gullspång Miracle is een compleet fascinerende film, vol met komisch ongemakkelijke situaties en heeft hoofdrolspelers waar een speelfilmregisseur een moord voor zou doen. Een film over de complexiteit van familiebanden, identiteit en de hardnekkigheid van overtuigingen. Een film waar je het na afloop nog heel lang over zal hebben.