Thelma and Louise

Vanaf zaterdag 2 september 2023

Digitaal gerestaureerd en terug op onze doeken: de heerlijke en iconische roadmovie met Susan Sarandon en Geena Davis. Een ultieme ode aan vrouwenvriendschap en een film die al bij uitbreng meteen een cultklassieker werd. 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Seks Discriminatie Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Thelma is een verveelde huisvrouw. Louise is een serveerster in een koffiebar. Om de sleur te doorbreken, glippen ze er in een hunderbird ‘66 met open dak tussenuit voor een 3-daagse vakantie. Maar de zaken lopen niet bepaald volgens plan. Een aanvankelijk rebels avontuur verandert in een spectaculaire vlucht voor de politie, nadat Louise bij een bar een man heeft neergeschoten.  

Zowel Susan Sarandon als Geena Davis zijn onweerstaanbaar. Rideley Scotts meesterlijke film kreeg destijds 6 Oscarnominaties en Callie Khouri werd zelfs bekroond met een Oscar voor haar scenario. Ook te zien: een piepjonge Brad Pitt in een onvergetelijke doorbraakrol. 

Thelma & Louise is digitaal gerestaureerd van een nieuwe 4K 16-bits scan, begeleid doorregisseur Ridley Scott met behulp van het originele negatief. Gerestaureerd door The Criterion Collection met medewerking van MGM Studios en Park Circus.