Amor y Matemáticas (+ English subtitles)

Eenmalig te zien bij het Latin American Film Fest op 14 juni 2024 met Engelse ondertiteling

Daarna vanaf donderdag 27 juni 2024

Een scherpe satire op de fantasieloosheid van de Mexicaanse middenklasse.

Scroll down for English

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Amor y Matemáticas gaat over het leven in de buitenwijken van Monterrey, Mexico.

Voormalig boy band popster Billy is nu in de dertig en leidt een rustig leven met zijn vrouw Lucia en hun zoontje. Billy voelt zich ongemakkelijk bij het huiselijk leven, maar is ook niet geschikt voor een baan van 9 tot 5. Lucia werkt terwijl Billy ondernemersdromen najaagt met zijn broer Daniel. Omdat hij doordeweeks thuis is, is hij belast met de kinderopvang en moet hij op Lucia’s geliefde hond Lucas passen.

Op een nacht als hij met Lucas aan het wandelen is, verandert Billy’s verveling in woede. Hij laat de riem van de hond los, zodat hij kan wegrennen. Lucia is ontroostbaar en gaat wanhopig op zoek naar Lucas. Terwijl het drama met de hond zich afspeelt, komt Billy in contact met de nieuwe overbuurvrouw Monica. Monica blijkt een grote fan van Billy’s band te zijn geweest toen ze een tiener was en laat hem een plakboek zien dat ze bijhield, om duidelijk te maken dat ze nog steeds verliefd op hem is. Monica’s aanbidding herinnert Billy aan hoe zijn leven vroeger was als artiest, met fans die zijn ego streelden. Het herinnert hem ook aan zijn passie voor muziek, en hij begint weer gitaar te spelen.

Deze bitterzoete trip down Memory Lane zorgt ervoor dat zijn onvrede met het leven op een keerpunt komt en hij begint na te denken over manieren om de banden te verbreken die hem aan zijn saaie leven binden. Een grappige en gestileerde film over welvarende mensen die eigenlijk nooit de stap durven zetten om te doen wat ze écht zouden willen in het leven. Een scherpe satire op de fantasieloosheid van de Mexicaanse middenklasse.

ENGLISH

Former boy band pop star Billy is now in his 30s and struggling with the domestic life he leads with his wife, their infant son and the dog. When his neighbor and former fan Monica appears to still adore him, his ego is stroked and he decides to change course and start playing guitar again. A bittersweet trip down Memory Lane ensues. A funny and stylized film about prosperous people who never really dare to take the step to do what they really want in life. A sharp satire on the unimaginative Mexican middle class.