And the King Said, What a Fantastic Machine (laatste kans)

vanaf donderdag 26 oktober 2023

Sinds de ontdekking van de camera obscura tot de vertoning van het eerste bewegende beeld. Van de uitvinding van de webcam tot de eerste video die viral ging. Deze geestige en tot nadenken stemmende documentaire toont de opkomst van de beeldcultuur zoals wij die kennen en verweeft historisch archiefmateriaal met homevideo’s, livestreams, sensatiezoekers die hun levens riskeren voor social media content en aangrijpende persfotografie die voor altijd in het geheugen gegrift zullen blijven staan.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

‘Een camera doet niets anders dan registreren wat zich voor de lens bevindt. De ironie wil dat we desondanks omgeven zijn door massa’s beelden waarvan de relatie met de werkelijkheid op zijn minst problematisch is. Het Zweedse duo Axel Danielson en Maximilien Van Aertryck dook er vol bravoure in en komt met een wervelende compilatie van beeldmateriaal – vanaf de allereerste foto tot vlogs, virals en de algoritmes die ons brein tegenwoordig vangen.’ De Filmkrant

De makers stellen de kijkers aan de hand hiervan de vraag: wat zijn de gevolgen van blootstelling aan de miljarden beelden die continu strijden om onze aandacht?