Boek & Film: The Zone of Interest (+inleiding)

Maandag 19 februari 2024

Voor de liefhebber van goede literatuur en de betere film zijn we in oktober van start gegaan met een nieuwe reeks: Boek & Film – bekijk een boek. Een nieuwe special op de maandagavond in samenwerking met bibliotheek DOK en Boekhandel Paagman waarin we elke maand een gloednieuwe boekverfilming presenteren.

 Schrijver, programmamaker en filmwetenschapper Gerlinda Heywegen leidt de films in. Maandag 19 februari te zien: The Zone of Interest – de nieuwe film van Jonathan Glazer naar het boek van Martin Amis – is een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer (Under the Skin) toont de banaliteit van het kwaad. ‘Een genadeloos meesterwerk’ (vijf sterren – BBC).

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Discriminatie


Koop nu een kaartje

Kampcommandant Rudolf Höss (Christian Friedel) woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig (Sandra Hüller, Anatomy of a Fall, Toni Erdmann) voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en deze laat ze zich niet meer afnemen.

The Zone of Interest werd onderscheiden met de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes en is de Oscar-inzending van het Verenigd Koninkrijk voor Beste Internationale Film. Glazer baseerde zich losjes op het gelijknamige boek van Martin Amis.