Breaking Social (laatste kans)

Te zien op dinsdag 6 februari 19.15 uur

Oogverblindend wereldwijd onderzoek naar het sociale contract en cohesie, door de Zweedse docu-veteraan Fredrik Gertten (‘Push’), met bestsellerauteur Rutger Bregman als zeer sympathieke deskundige getuige.

‘It’s a hopeful film about people coming together.’ Rutger Bregman

 

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Samenlevingen zijn gebaseerd op het idee van een sociaal contract. Werk hard, behandel elkaar met respect, speel volgens de regels en je wordt beloond. Maar de realiteit is anders. Winst wordt via belastingparadijzen weggesluisd en grond wordt leeg geboord zonder dat de samenleving daar iets voor terugkrijgt. In Breaking Social kijkt Fredrik Gertten (Push, Bikes vs Cars) naar de globale patronen van kleptocratie en landontginning. Van een vermoorde onderzoeksjournalist in Malta tot een rivier zonder water in Chili. Maar het omslagpunt is bereikt.
Wereldwijd komen activisten in opstand tegen sociale ongelijkheid en corruptie. Hun inspirerende verhalen worden afgewisseld met reflecties van auteurs Rutger Bregman en Sarah Chayes. Kan het tij worden gekeerd? Breaking Social is een film die ons laat nadenken over de bouwstenen van onze samenleving en probeert een zaadje hoop te planten in ieder van ons.