Filmreeks Fris Kijken deel 3: Call Me by Your Name

Avond 3: Maandag 23 januari 20.00 uur: QUEER OR WHAT?

Films als Call Me By Your Name en Carol laten zien dat queer karakters in de hoofdrol gezet kunnen worden én een breed publiek weten te bereiken. Maar tot voor kort was iets anders dan mannetje-vrouwtje helemaal niet zo’n populair onderwerp en was queer representatie onderhevig aan kwalijke stereotypes. In deze lezing zet filmkenner Renske Diks, bekend van haar programma Queer Pioneers, de geschiedenis van queer karakters uiteen. Van de jaren ’30 tot nu: hoe heeft queer representatie in film zich ontwikkeld en hoe kunnen we van de geschiedenis leren? Met veel filmvoorbeelden laat Renske zien hoezeer mensen verborgen hielden we ze wilden zijn, wat filmmakers van hen maakten en hoe de kast werkelijk eindelijk te klein werd.

De film wordt ingeleid door spreker en programmeur Renske Diks.

Een ontroerend coming-of-age verhaal over een eerste liefde en seksueel ontwaken. De zeventienjarige Elio (een fantastische Timothée Chalamet) brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland en wordt aangenaam verrast door de komst van de nieuwe onderzoeksassistent van zijn vader. Een film om verliefd van te worden.FI

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Elio spendeert zijn dagen in Italië met lezen, muziek luisteren, luieren in de zon en flirten met het Franse meisje Marzia. De dagen worden alleen maar heter wanneer hij zijn slaapkamer moet afstaan aan de knappe Oliver (Armie Hammer), de nieuwe assistent van Elio’s vader. De blonde jongeman met het lichaam van een Griekse sculptuur zet meteen alle harten in vuur en vlam. Ook Elio, die aanvankelijk geïrriteerd is door zijn aanwezigheid, voelt zich sterk aangetrokken tot de zelfverzekerde, arrogante Amerikaan – al weet hij zich met zijn eigen libido en lichaam geen raad. Hij verzint van alles om tijd door te brengen met Oliver en er ontstaat een erotische spanning tussen de twee. Zodra het flirten leidt tot een zowel speelse als betekenisvolle eerste zoen zijn ze onafscheidelijk.