C'è ancora domani (laatste kans)

vanaf donderdag 21 maart 2024

Stijlvol en krachtig drama over een huisvrouw in het Rome van 1946, die de eerste stappen zet om zich te onttrekken aan de tirannie van haar man. C’è ancora domani  is reeds een megahit in Italië zelf waar de film al 7 weken op nummer één staat. Met meer dan 5 miljoen bezoekers is de film inmiddels het grootste Italiaanse filmsucces in 40 jaar tijd.

★★★★ ‘ontroerende climax’ NRC

★★★★ ‘Italiaanse bioscoophit C’è Ancora Domani raakt een gevoelige snaar’ Trouw

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Delia en Ivano wonen met hun kinderen en Ivano’s ziekelijke vader in een souterrain woning in een typisch Romeins hofje. Het is 1946 en Rome balanceert tussen de roes over de bevrijding en de tekortkomingen van de afgelopen oorlogsjaren. Delia berust in haar traditionele rol van echtgenote en moeder die de eindjes aan elkaar moet knopen.

Ivano, de patrias familias, hardwerkend om het beetje geld thuis te brengen laat geen gelegenheid voorbijgaan om dit te vertellen, soms minachtend en soms hardhandig. Hij heeft alleen ontzag voor zijn manipulerende vader, voor wie Delia een makkelijke verzorgster is. Het is lente en de familie is opgewonden over de verloving van hun dochter Marcella met een jongen uit de middenklasse. Delia ziet dit als Marcella’s kans om hetzelfde lot te ontlopen. Maar alles verandert wanneer Delia een mysterieuze brief ontvangt die haar moed aanwakkert om te streven naar een beter leven – en niet alleen voor zichzelf…

Geïnspireerd door de verhalen van grootmoeders en overgrootmoeders.