Club Zero

Vanaf donderdag 2 mei 2024

De eigenzinnige miss Novak gaat aan de slag op een privéschool waar ze les zal geven in het bewust omgaan met eten. De verwachtingen zijn hoog en slechts een kleine selectie leerlingen mag deelnemen aan haar lessen.

‘Zoekt de grenzen op tot het lachen je vergaat’ NRC
‘Opnieuw bevraagt de Oostenrijkse regisseur met haar vervreemdende stijl het groepsgedrag in een absurde en ongelijke wereld.’ FILMKRANT
‘Prikkelend’ ‘Sinister’ TROUW

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Terwijl voedingspatronen uitgebreid onder de loep worden gelegd, ontstaat er een hechte band tussen miss Novak en haar pupillen. De onderlinge relatie neemt een gevaarlijke wending als de leerlingen volledig opgaan in de voorgestelde leefwijze van hun geliefde docent. Tegen de tijd dat de andere docenten en ouders echt begrijpen waar de kinderen mee bezig zijn, is ‘Club Zero’ de schokkende realiteit geworden.

De hoofdrollen worden o.a. gespeeld door Mia Wasikowska en Sidse Babett Knudsen. Jessica Hausner is bekend van haar films Little Joe (Competitie Filmfestival Cannes), Amour Fou (Un Certain Regard, Filmfestival Cannes) en Lourdes (Filmfestival Venetië).