Gerlach

Vanaf donderdag 14 december

Speciale voorstelling met nagesprek: dinsdag 19 december is regisseur Aliona van der Horst aanwezig voor een Q&A na afloop van de film.

Al meer dan een halve eeuw loopt boer Gerlach op de grond rond zijn houten huis onder de rook van Schiphol. Hij is de laatste kleine akkerbouwer uit zijn gebied die het boeren nog weet vol te houden. Met onnavolgbare humor, gepaard met een filosofische blik op de wereld blijft hij weerstand bieden aan dreigende onteigening, ziekte en klimaatverandering. Een poëtisch epos over een eigengereide boer die alle tegenwind van het leven met waardigheid trotseert. Bekroond met de IDFA Award voor Beste Nederlandse documentaire.

‘ ‘Gerlach’ neemt geen positie in omtrent het debat over stikstof, maar laat zien: zo kan het ook en laten we de (kleinschalige) akkerbouwers zoals Gerlach niet vergeten. In deze sympathieke documentaire zien we dit andere beeld van de boer, waarin de luisterende, vastleggende toon goed past bij het karakter van Gerlach dat fijn en aanstekelijk is.’Cinemagazine.

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

do 14 decvr 15 decza 16 deczo 17 decma 18 decdi 19 dec
Zaal 116.40
19.30
Zaal 214.00

Gerlach is een liefdevol en humoristisch portret van akkerbouwer Gerlach, die al zestig jaar boert onder de rook van Schiphol. Om hem heen heeft hij alles zien veranderen. Zijn simpele houten huisje is inmiddels ingeklemd door een Shell tankstation, een McDonalds en distributiecentra. Met veel toewijding zorgt hij voor zijn bieten en graan, terwijl projectontwikkelaars op zijn land azen en de klimaatverandering zijn oogst ontregelt. Ondanks alles wat op zijn pad komt blijft Gerlach fier overeind met zijn relativerende humor, geholpen door zijn liefhebbende broers en vrienden. Zijn huisje is de regendruppel waarin de wereld weerspiegeld wordt, existentialistisch en absurdistisch.