Hockney, I love View

vanaf donderdag 11 juli 2024

Roadtrip van Amsterdam naar Normandië, met een verrassing voor de wereldberoemde David Hockney, de bekendste en populairste levende schilder van dit moment.

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

do 11 julvr 12 julza 13 julzo 14 julma 15 juldi 16 jul
Zaal 119.15
Zaal 213.45

De wereldberoemde schilder David Hockney inspireerde schilders met een grote ontdekking waardoor je anders naar schilderijen ging kijken. Toen de Nederlandse schilder Pieter Athmer ontdekte dat Hockney in Normandië in Frankrijk ging wonen, was zijn grote inspirator plotseling dichtbij.

Hij besloot een speciaal schilderij te maken waarmee hij hoopte de man te ontmoeten die de manier waarop hij naar zijn leven keek veranderde. Zijn goede vriend, regisseur Gerardjan Rijnders, zag er meteen een documentaire in en samen vertrokken ze met die verrassing op een roadtrip van Amsterdam naar Hockney in Normandië.

David Hockney (86) is zowel de bekendste als populairste levende schilder van dit moment. Er gaat nooit een moment voorbij dat er ergens ter wereld geen grote tentoonstelling van zijn werk is. Zijn schilderij Portrait of an Artist uit 1972 werd in 2018 verkocht voor $ 90 miljoen. Niet alleen is hij een zeer succesvol kunstenaar, hij is ook een vernieuwer op het gebied van perspectief in zowel fotografie als schilderkunst. En hij is de ontdekker van geheimen en verloren gegane kennis van de oude meesters, waarmee hij voor veel opschudding in de kunstwereld heeft gezorgd.