In welke bubbel zit jij? - Een filmcursus: Perfect Days + inleiding

Maandag 11 december 2023 (eenmalig)

In deze filmcursus van drie avonden laat filmprogrammamaker Gerlinda Heywegen aan de hand van vele fragmenten zien hoezeer en hoe al die bewegende beelden ons beïnvloeden, manipuleren of vrij laten denken. Met serieuze, luchtige en belangrijke hoofdfilms.

De nieuwste Wim Wenders (Anselm, Paris Texas, Der Himmel über Berlin) is een wonder van een film, zeker in deze tijd. Over een man, alleen levend in giga-metropool Tokyo, die de openbare toiletten schoonmaakt.

 

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Het is misschien wel hét woord van de laatste jaren: de bubbel. Iedereen heeft er minstens één. In de bubbel hoor je bij elkaar, maar meerdere bubbels kunnen juist splijtzwammen zijn. Hoe zien we dat terug in films? Hoe verbeelden filmmakers uitsluiting of juist verbinding en wat doet dat met ons, het publiek? Gaan we mee met een vooroordeel of over tot actie?  

Deel 3: Perfect Days

De nieuwste Wim Wenders (Anselm, Paris Texas, Der Himmel über Berlin) is een wonder van een film, zeker in deze tijd. Over een man, alleen levend in giga-metropool Tokyo, die de openbare toiletten schoonmaakt. Hij leeft zijn leven, de zon schijnt, hij ziet zijn omgeving en het lijkt erop dat hij maar weinig nodig heeft. Deze man is zijn bubbel maar iedereen kan er best voor even deel van uit maken. Een lezing tot slot over films die compromisloos hoopvol zijn in al hun eenvoud. Een ode aan Wenders’ ode aan Tokyo en hoofdpersonage Hirayama, gespeeld door Koji Yakusho die er meer dan terecht op het filmfestival in Cannes de Palm voor beste acteur mee won.

Kaartjes voor de filmcursus

De cursus avond begint om 20.00 uur met een uitgebreide inleiding van Gerlinda Heywegen (zo’n 30 tot 40 minuten) gevolgd door de film.  Kaarten voor de 3-delige filmcursus zijn los te koop en kosten €14,50. Cinevillepashouders betalen een toeslag van €5,-.