Je verrai toujours vos visages (laatste kans)

Vanaf 30 november 2023

In dit Franse drama gaan de slachtoffers van geweldsmisdrijven in gesprek met daders, onder begeleiding van hulpverleners. Woede maakt langzaam plaats voor wederzijds begrip.

★★★★ ‘Weet geregeld te ontroeren’ de Volkskrant
‘Voortreffelijke acteurs maken indruk’ de Filmkrant

Alle Leeftijden Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

In de hoopgevende Franse film Je verrai toujours vos visages snijdt Jeanne Herry (na Pupille) opnieuw een belangrijk sociaal thema aan. De film laat zien hoe we als mensen samen de wereld een stukje beter kunnen maken. Het herstelrecht biedt zowel daders als slachtoffers de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan in een veilige omgeving. Nassim, Issa en Thomas zijn veroordeeld voor diefstal met geweld. Grégoire, Nawelle en Sabine zijn slachtoffers van soortgelijke misdrijven. Onder begeleiding van hulpverleners Paul en Judith komt de groep bijeen om te praten over hun ervaringen. Tussen woede en hoop, en stiltes en woorden krijgen deze mensen een gezicht. Als wantrouwen langzaam overgaat in genegenheid, blijkt hoe belangrijk het is om te blijven praten.

De film was een hit in Frankrijk en brengt een Franse sterrencast bijeen, met sterke rollen van onder meer Adèle Exarchopoulos, Leïla Bekhti, Gilles Lellouche, Miou-Miou, Jean-Pierre Darroussin en Dali Benssalah.