Koffie & napraat-film: Das Lehrerzimmer (première)

Te zien op donderdag 16 november om 13.45 uur

Das Lehrezimmer – de Duitse Oscarinzending en de film met de hoogste sneak score (4,6 uit 5!) dit jaar in Lumen – is echt een film om het na afloop met een lekkere koffie nog even over te hebben. Voor alle bezoekers van deze voorstelling is er na afloop een gratis koffie of thee (naar keuze) om lekker met elkaar na te praten over deze film. Das Lehrerzimmer is een meeslepend schoolklasdrama, waarin regisseur İlker Çatak een morele strijd toont over grenzen en rechtvaardigheid die thrillerachtige proporties aanneemt.

 

★★★★ ‘Intelligente film waarin de school een microcosmos is van de maatschappij, en nepnieuws, cancelen en het zoeken van zondebokken aan de orde van de dag zijn.’ VPROCinema

★★★★ ‘De implosie van een docent vol goede bedoelingen. Het levert een treurig, maar fascinerend portret op van de desintegratie van een wereldverbetaraar.’ NRC

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Geweld Angst


Koop nu een kaartje

Wanneer er sprake lijkt te zijn van diefstal op een middelbare school, neemt de directie ingrijpende maatregelen om de dader te vinden. Lerares Carla Novak (Leonie Benesch) werkt sinds kort als docent op de school en zet vraagtekens bij deze aanpak. Als ze zelf ontdekt wie de vermeende dader is, zet ze iets in gang wat ook grote gevolgen heeft voor zichzelf. Hoe ver ga je voor de waarheid?

Actrice Leonie Benesch zet een indrukwekkende prestatie neer als Carla Novak. De film won de Duitse Filmprijzen voor (onder andere) Beste Film, Beste Regie en Beste Actrice, en is de Duitse Oscarinzending van dit jaar.

 

Alle kaartjes voor deze voorstelling zijn inclusief koffie of thee voor na afloop van de film.