Koffie & Napraat Film: The Old Oak (première )

Donderdag 21 december 2023 om 13.45 uur (inclusief koffie of thee na afloop) 

The Old Oak – de nieuwste film van Ken Loach – is echt een film om het na afloop met een lekkere koffie nog even over te hebben. Voor alle bezoekers van deze voorstelling om 13.45 uur is er na afloop een gratis koffie of thee (naar keuze) om lekker met elkaar na te praten over deze film. 

The Old Oak is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach (I, Daniel Blake, Sorry We Missed You). De Britse filmmaker levert opnieuw een sterk sociaal drama af dat zich afspeelt in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland. Oprecht, hoopvol en actueel. 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

In een voormalige mijnwerkersstad staat The Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje in Noord-Engeland. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen. Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam aan. Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigt, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt. In The Old Oak gloort er hoop in het besef dat we het toch samen moeten doen.  

Voor The Old Oak werkte Loach opnieuw samen met zijn vaste scenarist Paul Laverty. De film werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes, waar hij zijn wereldpremière beleefde. ★★★★ ‘Ken Loach’ laatste felle oproep voor medeleven en solidariteit’ – The Guardian.