Radical

Te zien vanaf 2 mei

Leraar Sergio Correa komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros. Hij ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn en nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren. Zij komen vaak uit moeilijke thuissituaties en behalen de laagste testscores van het land. Hij besluit het roer compleet om te gooien. Winnaar van de Festival Favorite Award op het Sundance Film Festival en de LIFF publieksprijs op het Leiden International Film Festival.

★★★★ ‘Uiterst inspirerend verhaal’ Nederlands Dagblad
★★★★ ‘verrassend’ Trouw
★★★ ‘Hartverwarmend’ NRC
★★★ ‘Idealistische publiekspleaser’ VPRO Cinema

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst


Koop nu een kaartje

za 25 meizo 26 meima 27 meidi 28 meiwo 29 mei
Zaal 114.00
Zaal 214.00

Leraar Sergio Correa (Eugenio Derbez) komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros, tegen de grens met Texas. De bevlogen onderwijzer ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn – de computers werden vier jaar geleden gestolen en nooit vervangen – en nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren: de regio wordt geteisterd door bendes, de kinderen komen vaak uit moeilijke thuissituaties en behalen de laagste testscores van het land. Hij besluit het roer compleet om te gooien en ‘radicale’ methodes te gebruiken om zijn leerlingen te inspireren en een betere toekomst te bieden.

Radical is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat prachtig vertolkt wordt door de innemende jonge cast en hoofdrolspeler Mexicaanse superster Eugenio Derbez, die ook een leraar speelde in de Oscarwinnende film Coda. Deze inspirerende aanklacht tegen conventie was de winnaar van de Festival Favorite Award op het Sundance Film Festival en de winnaar van de LIFF publieksprijs op het Leiden International Film Festival.