Simple comme Sylvain (laatste kans)

vanaf 25 januari 2024

Een scherpzinnige, satirische en heerlijk verfrissende romcom over een intellectuele Frans-Canadese vrouw in een seksloos huwelijk die haar leven op zijn kop zet wanneer ze een affaire krijgt met een ‘simpele’ timmerman.  

★★★★ ‘Als een oude Woody Allen, maar met goede seks’ NRC
★★★★ ‘De cast is perfect’ TROUW
★★★★ ‘Frustrerend, maar ook ontzettend herkenbaar’ de Volkskrant

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Sophia is filosofieprofessor in Montreal en al tien jaar getrouwd met Xavier Laurentian. Als het familielandhuis gerenoveerd moet worden, komt timmerman Sylvain in haar leven. Het is liefde op het eerste gezicht en vanaf dat moment staat haar leven op z’n kop. Maar kunnen deze twee tegenpolen met verschillende achtergronden wel samen zijn? Zij is een intellectuele vrouw uit een welgestelde familie, hij maakt deel uit van een arbeidersgezin. Doordat Sophia zich helemaal overgeeft aan de liefde, twijfelt ze plotseling aan al haar overtuigingen en ambities. 

Simple comme Sylvain is de derde speelfilm van de in Quebec geboren regisseur en actrice Monia Chokri. Ze is speelde in films van Denys Arcand en Xavier Dolan (o.a. Les amours imaginaires, Laurence Anyways) en is ook te zien haar eigen nieuwe film. Simple comme Sylvain ging in première tijdens in het programma Un Certain Regard op het Filmfestival van Cannes.