Speciale NFF Première: Sweet Dreams

vrijdag 22 september 2023 (eenmalig)

Sweet Dreams van regisseur en scenarist Ena Sendijarević (Take Me Somewhere Nice) is de openingsfilm van de 43e editie van het Nederlands Film Festival (22 t/m 29 september). Sweet Dreams is een satirisch drama over uiteenvallende familiebanden tijdens de ondergang van het Nederlandse kolonialisme in Indonesië.  

Mogelijk schadelijk tot 14 jaar Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis (Florian Myjer) en zijn hoogzwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti (Hayati Aziz) een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen.

Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme.