Speciale NFF Première: Zomervacht (Slotfilm)

dinsdag 26 september 2023 (eenmalig

Zomervacht van regisseur Joren Molter, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jaap Robben, is de slotfilm van de 43e editie van het Nederlands Film Festival. De première vindt plaats op dinsdag 26 september in de Stadsschouwburg Utrecht en tegelijkertijd in Lumen.

 

Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Tijdens een broeierige zomervakantie zit Brian opgescheept met de zorg van zijn zwaar verstandelijk gehandicapte broer Lucien. Maar hoe zorg je voor iemand als je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je nog zoveel te ontdekken hebt?

Joren Molter (In Kropsdam is iedereen gelukkig, Dòst) regisseert met Zomervacht zijn eerste lange speelfilm. Britt Snel (Dòst, Khata) schreef hiervoor het scenario dat gebaseerd is op de gelijknamige bestseller van auteur Jaap Robben (Schemerleven). Hoofdrollen in Zomervacht worden vertolkt door Micha Hulshof (De Oost), debutant Joël in ’t Veld en de Belgische acteur Jarne Heylen (Gent West). Valentijn Dhaenens (Girl) en Manou Kersting (Undercover) maken ook deel uit van de cast.