The Handmaiden (laatste week)

Adembenemend mooi vormgegeven verhaal vol intriges, griezelelementen en erotiek dat zich afspeelt in de jaren dertig in Korea tijdens de Japanse bezetting. De jonge Sookee is aangenomen als dienstmeisje voor een rijke Japanse, Hideko. Maar Sookee heeft een geheim.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Angst Seks Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Korea, jaren ‘30, tijdens de Japanse kolonisatie. Een jonge vrouw (Sookee) is aangenomen als dienstmeisje door een rijke Japanse erfgename (Hideko). Zij leeft op een groot landgoed, afgesloten van de buitenwereld en is in de macht van een tirannieke oom, die met haar wil trouwen. Maar Sookee heeft een geheim. Met de hulp van een oplichter, die zich uitgeeft voor een Japanse graaf, zijn er andere plannen voor Hideko. Alleen was niet voorzien dat Sookee voor haar meesteres zou vallen.

The Handmaiden  is een spannend verhaal vol intriges, mysterieuze personages, griezelelementen en stevige dosis erotiek. Als je na het eerste deel denkt te weten hoe het zit, wordt in het volgende deel alles helemaal op zijn kop gezet. En daarna nog een keer. Dat is op zich al onderhoudend genoeg – maar dan is er ook nog die adembenemend mooie cinematografie. Kostuums en interieurs zijn weelderig, camerabewegingen inventief en close-ups maken wat je ziet haast tastbaar. Een terechte winnaar van tientallen filmprijzen.