The Lighthouse || Big Cinema in Small Spaces - Films in een kleine ruimte ||

zondag 12 mei

Willem Dafoe en Robert Pattinson schitteren in een duister en beklemmend verhaal als twee stugge vuurtorenwachters. Hun verblijf op een mysterieus afgelegen eiland eindigt langzaam in een hallucinerende nachtmerrie.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Twee zwijgzame mannen beheren de vuurtoren op een afgelegen eiland. De een is een oude rot in het vak, de ander een jongeman die het vak wil leren. Ze zijn tot elkaar veroordeeld op een troosteloos en winderig stuk rots waar weinig anders te doen valt dan werken. Nauwlettend houden ze elkaar in de gaten. Het psychologische spel tussen de twee is fascinerend. Wanneer de eindeloze storm rond het eiland voortduurt, brengt de extra drankvoorraad uitkomst. Maar dan slaat de waanzin toe, die zorgt voor gewelddadige uitbarstingen en bovennatuurlijke waanbeelden. Langzaam eindigt hun verblijf in een hallucinerende nachtmerrie.

In somber zwart-wit en een bijna vierkant beeldformaat, ondersteund door een dreigende soundtrack, versterkt de Amerikaanse filmmaker Eggers (The VVitch, 2015) de psychologische horror en de claustrofobie van twee stugge mannen die geen kant op kunnen.