The Stones and Brian Jones

vanaf donderdag 25 april 2024

Documentaire over het persoonlijke verhaal van Brian Jones, gitarist en één van de oprichters van de grootste rock ‘n roll bands ter wereld. Het vele archiefmateriaal laat uitbundigheid van de jaren ’60 zien, maar werpt ook een licht op de relaties en rivaliteiten binnen The Rolling Stones in de beginjaren.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst


Koop nu een kaartje

do 25 aprvr 26 aprza 27 aprzo 28 aprma 29 aprdi 30 apr
Zaal 121.30
Zaal 219.20

Op 14-jarige leeftijd ontmoette regisseur Nick Broomfield gitarist Brian Jones toevallig in de trein. Jones was als één van de oprichters van The Rolling Stones in 1962 op het hoogtepunt van zijn succes, met de wereld aan zijn voeten.

In deze film worden de zeven turbulente jaren belicht tot 1969, waarin Brian Jones de band moest verlaten. Kort daarna verdronk hij in zijn zwembad. Aan de hand van onthullende interviews met alle hoofdrolspelers en voor het eerst vrij gegeven archiefbeelden onderzoekt de filmmaker in The Stones and Brian Jones hoe het creatieve muzikale genie Brian Jones verdween in de schaduw van de geschiedenis.

In de periode tussen 1962 en 1969, stelde Brian Jones zich al een paar jaar volkomen losgeslagen en onvoorspelbaar op, iets dat hij zich aan het begin van zijn carrière vast niet had kunnen voorstellen. Met zijn sex appeal en charisma, was hij de onbetwiste bandleider, ook al was hij niet de leadzanger. Alcohol en drugs maakten hier een einde aan en halverwege de jaren ’60 vormden Mick Jagger en Keith Richards de creatieve kern van de band.