vrijdag 19 augustus

14.30
Mascha Halberstad
NL, BE
2022

Nederlandse stop-motion animatiefilm over een meisje dat voor haar verjaardag een varkentje cadeau krijgt. Opa blijkt echter andere plannen te hebben met Knor. Fijne film vol verrassende humor, die niet alleen voor kinderen leuk is. 

Angst
14.50
Gillies MacKinnon
GB
2022

Deze hartverwarmende roadmovie neemt ons mee op de reis van een oude weduwnaar (Timothy Spall) van het noorden van Schotland naar Land’s End, het meest zuidwestelijke puntje van Cornwall.

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Angst Grof taalgebruik
16.10
Xavier Giannoli
FR
2020

Een in Frankrijk met prijzen overladen historische film met verrassend actuele kanten. Hoofdpersoon is  Lucien, een jonge dichter uit een provinciestad die anno 1821 zijn idealen verkwanselt als hij in Parijs de journalistiek in gaat en zijn scherpe pen inzet voor de hoogste bieder. Gefilmd met vaart en sfeer.    Onderdeel van de reeks INHAALFILMZOMER  

16.45
Yohan Manca
FR
2021

Innemend familiedrama over een tiener uit een volksbuurt die tijdens het uitoefenen van een taakstraf een operazangeres ontmoet. Het wordt een keerpunt in zijn leven. Deze prachtige coming-of-agefilm, vol jongensdromen en passie voor muziek, combineert komedie met sociaal drama.

Angst Grof taalgebruik
19.00
Nathalie Álvarez Mesén
SE, CR, BE
2021

Magisch-realistisch drama over het seksueel ontwaken van een veertigjarige, zwakbegaafde vrouw die onder de knoet van haar streng katholieke moeder leeft.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Grof taalgebruik
19.20
Carla Simón
ES, IT
2022

Met haar tweede speelfilm, een teder, sociaal bewogen portret van een boerenfamilie in Catalonië, won Carla Simón de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn. Deze nostalgische ode aan het traditionele Spaanse plattelandsleven plaatst subtiele vraagtekens bij de vooruitgang.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Grof taalgebruik
21.15
Paolo Genovese
IT
2022

Romantisch drama vertelt de liefdesgeschiedenis van tegenpolen Anna, een impulsieve cartoonist, en Marco, een hoogleraar natuurkunde. Van Paolo Genovese (Perfetti Sconosciuti).

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks Grof taalgebruik
21.45
Patrick Imbert
FR
2021

Met een César bekroonde, adembenemende animatiefilm over een journalist die in de Himalaya op zoek is naar een camera van de op Mount Everest overleden bergbeklimmer George Mallory.

Angst