zaterdag 20 juli

13.45
Kelsey Mann
US
2024

Tien jaar geleden trok de animatiefilm Binnenstebuiten kinderen van 8 tot 88 de bioscoopzaal binnen. Deze animatiefilm voor het hele gezin schreeuwde om een vervolg. En die is er nu: opnieuw kruipen we in het hoofd van Riley, die inmiddels een puber is geworden.

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar
14.00
Stéphanie Di Giusto
Frankrijk, België
2023

Frankrijk, 1870. Rosalie is een jonge vrouw die kampt met extreme haargroei, maar ze is niet van plan om als "vrouw met een baard" een kermisattractie te worden.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Seks Discriminatie
kaartje
€ 11,50
15.55
Warwick Thornton
Australië
2023

Wanneer een negenjarige Aboriginal-weesjongen in het holst van de nacht aankomt bij een afgelegen klooster, komt hij onder de zorg van een afvallige non (Cate Blanchett).

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Discriminatie Grof taalgebruik
kaartje
€ 11,50
16.30
Pawo Choyning Dorji
Bhutan
2023

Koninkrijk Bhutan, 2006. De modernisering is eindelijk gearriveerd. Bhutan wordt als laatste land ter wereld verbonden met internet en televisie, en de grootste verandering van allemaal: democratie. Opbeurende satirische komedie die zich afspeelt rond de eerste democratische verkiezingen in Bhutan. Een Amerikaan reist naar Bhutan op zoek naar een schat. ★★★★ 'op vermakelijke wijze laat 'The monk and the gun' de babystapjes zien op weg naar de democratie' de Volkskrant ★★★★ 'zo toegankelijk en universeel dat de film afgelopen jaar terechtkwam op de shortlist voor de Oscar Beste Buitenlandse Film.' NRC

Alle Leeftijden
kaartje
€ 11,50
17.55
Gerardjan Rijnders, Pieter Athmer, Paul Ruven
NL
2024

Roadtrip van Amsterdam naar Normandië, met een verrassing voor de wereldberoemde David Hockney, de bekendste en populairste levende schilder van dit moment.

Alle Leeftijden
kaartje
€ 11,50
18.45
Stéphane Brizé
Frankrijk
2023

Mathieu leeft op wanneer Alice weer in zijn leven binnen waait. Zestien jaar geleden hadden ze iets met elkaar. Het eindigde niet fraai. En ook al raasde het leven intussen ongenadig voort, toch moet er nog wat uitgepraat worden. 'Doe qua plot en setting wat denken aan Lost in Translation' VPRO Cinema ★★★★ 'Mistroostige schoonheid' de Volkskrant ★★★★ 'Ingetogen kleinood waarin je even kunt vluchten' NRC

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks Grof taalgebruik
kaartje
€ 11,50
19.40
Josh Margolin
VS, Zwitserland
2024

Heerlijke feelgoodmovie over een 93-jarige vrouw die haar mannetje staat als ze het slachtoffer wordt van een telefoonoplichter zich voordoet als haar kleinzoon. Thelma's zoektocht door Los Angeles, waarin ze alles op alles zet om haar afgetroggelde geld terug te krijgen, maakt de film tot een ontroerende actiekomedie.

Angst Grof taalgebruik
kaartje
€ 11,50
21.05
Yorgos Lanthimos
Ierland, Verenigd Koninkrijk
2024

Kinds of Kindness - de nieuwe film van Poor Things regisseur Yorgos Lanthimos - is een driedelige mythe over een man zonder keuze die probeert controle te krijgen over zijn eigen leven; een politieagent die gealarmeerd is dat zijn vermiste vrouw is teruggekeerd en een ander persoon lijkt; en een vrouw die vastbesloten is om een specifiek iemand te vinden met een speciale gave, die voorbestemd is om een wonderbaarlijk spirituele leider te worden. Jesse Plemons werd op het Filmfestival van Cannes bekroond tot Beste Acteur. Binnenkort ook te zien in Lumen: zijn geremasterde film Dogtooth. ★★★★ 'Yorgos Lanthimos vergroot onze relaties heerlijk plagerig uit tot absurdistische fabels' de Volkskrant  ★★★★ Dit is Lanthimos' compleetste film over de filosofie die maar in zijn films blijft terugkomen: je bent óf slaaf, óf meester. En daar kan je niks aan veranderen' NRC

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Angst Grof taalgebruik
kaartje
€ 11,50
21.45
Rachel Lambert
US
2023

Fran werkt elke dag in een troosteloos kantoor. Om haar verveling tegen te gaan, bedenkt ze de meest originele manieren om te sterven. Wanneer ze haar nieuwe collega op het werk aan het lachen maakt, leidt dat tot meer. Het enige dat hen in de weg staat, is Fran zelf.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik
kaartje
€ 11,50