donderdag 01 juni

13.45
Ana Sofia Fonseca
PT
2022

Ze werd “de diva op blote voeten” genoemd, maar wereldster Cesária Évora (1941-2011) was wars van divagedrag. Uit dit liefdevolle portret doemt een beeld op van een zangeres die, onder andere door blootsvoets op te treden, nooit haar arme afkomst vergat. Een zangeres met een diep-melancholieke stem, “die komt uit haar binnenste, haar leven en haar land”, zoals iemand in de film zegt.

Alle Leeftijden Grof taalgebruik
14.00
Jean-Paul Salomé
FR
2022

Wanneer vakbondsafgevaardigde Maureen Kearney (een briljante rol van Isabelle Huppert) als klokkenluider een staatsgeheim onthult, brengt ze de Franse nucleaire industrie aan het wankelen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik
15.45
Alain Ughetto
FR, IT
2022

Hartveroverende, magisch originele film over de Italiaanse grootouders van de regisseur, die met vallen en opstaan zich ontworstelen aan de armoede om geluk en welvaart te vinden in Frankrijk.

Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Geweld Angst
16.30
Hayakawa Chie
JP
2022

De kerngezonde 78-jarige Michi twijfelt over haar onzekere toekomst en overweegt serieus om aan een door de overheid ingesteld euthanasieprogramma mee te doen. Subversieve en provocerende eerste speelfilm van Chie Hayakawa over oud worden en de waardigheid van het menselijk leven.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Discriminatie
17.20
Nafiss Nia
NL
2023

Roya, een uitgeprocedeerde vluchteling uit Iran, ontvlucht haar asielzoekerscentrum om te voorkomen dat ze terug naar Iran wordt gestuurd. Met alleen een adres op zak hoopt ze een tijdje te kunnen verblijven bij Nassim, een Iraans meisje dat afgewezen vluchtelingen bijstaat.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld
18.50
Georgia Oakley
GB
2022

Indrukwekkend speelfilmdebuut van de Britse regisseur en scenarioschrijver Georgia Oakley. De film laat zien dat er voor iedereen plaats is in de wereld. Ook als de samenleving obstakels opwerpt, kun je leren jezelf te zijn.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Seks Discriminatie Grof taalgebruik
19.10
Henrik Martin Dahlsbakken
NO
2023

Edvard Munch was een van de belangrijkste expressionistische kunstenaars en is wereldberoemd geworden door zijn iconische werk 'De Schreeuw'.

Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik
20.55
Albert Serra
FR
2022

De film volgt het wedervaren van de Franse bureaucraat De Roller op een Frans-Polynesisch eiland. De man lult zich charmant door elk gesprek. Of hij nu locals paait of een schrijver ophemelt, De Roller profileert zich als een politicus pur sang die elk babbeltje als een krachtmeting of performance opvat.

21.20
Léonor Serraille
FR
2022

Eind jaren tachtig verhuist de alleenstaande moeder Rose met haar twee jonge zonen van Ivoorkust naar de Parijse buitenwijken. Ze krijgt onderdak bij haar familie, die haar onder druk zet om te trouwen met een gezamenlijke kennis. Maar de energieke, onafhankelijke Rose kiest liever haar eigen pad.

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Discriminatie Grof taalgebruik
kaartje
€ 11,00