Deutsches Kino

We plakken nog maar een nieuw seizoen aan onze inmiddels langstlopende filmreeks Deutsches Kino! In deze reeks vertonen we elke maand een actuele Duitse film die niet voor distributie in Nederland is aangekocht, maar die – naar onze bescheiden mening – toch voldoende belang of aantrekkingskracht heeft, of gewoon leuk genoeg is om hier vertoond te worden. We organiseren deze reeks in samenwerking met het Duitsland Instituut Amsterdam en het Goethe-Institut.

De films worden speciaal voor deze reeks uitgezocht en geïmporteerd, zijn Duits gesproken en Engels ondertiteld en worden behalve bij ons alleen nog vertoond in het Ketelhuis in Amsterdam. Verder niet, dus ook niet op Picl, Netflix of een andere streamingsdienst, die zich wel eens aan een filmhuisfilm waagt (een enkele uitzondering daargelaten). De vertoningsdata liggen lang van tevoren vast en kun je dus alvast in je agenda reserveren. Zodra ook de aanvangstijd definitief is (meestal 19.30 uur) kun je via onze website jouw kaartjes aanschaffen. Maar ook als je pas kort voor de voorstelling besluit langs te komen kunt je aan de kassa terecht; normaal gesproken kunnen we iedere belangstellende wel een plaats bieden.

Het programma proberen we elk seizoen weer heel divers en actueel te maken. In de tweede seizoenshelft hebben we tot en met juni opnieuw vijf films met grote of juist kleine thema’s, met deze keer opvallend veel sterke vrouwen die op de voorgrond treden en daarnaast voor deze reeks nieuwe thema’s als diversiteit en inclusiviteit worden aangeroerd. Maar er is ook weer aandacht voor misschien wel het meest ‘klassieke’ Duitse onderwerp dat er bestaat: de Duits-Duitse verhoudingen van vóór 1989. De filmtitels volgen hieronder. Let even op bij de februarifilm: die voorstelling is deze keer uitzonderlijk op een woensdag.

We hopen je weer vaak te begroeten!

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Woensdag 22 februari 2023: Ivie wie Ivie (Sarah Blaßkiewitz, DE 2021, 112 min)
  • Donderdag 23 maart 2023: Nahschuss ( Franziska Stünkel, DE, 2020, 116 min) – Nederlands ondertiteld!
  • Donderdag 20 april 2023: Mein Sohn (Lena Stahl, DE, 2021, 94 min)
  • Donderdag 25 mei 2023: Rabiye Kurnaz gegen George W. Bush (Andreas Dresen, DE, 2022, 118 min)
  • Donderdag 22 juni 2023: A E I O U – Das schnelle Alphabet der Liebe (Nicolette Kiebitz, DE, 2022, 105 min)