Deutsches Kino

We plakken nog maar een nieuw seizoen aan onze inmiddels langstlopende filmreeks Deutsches Kino! In deze reeks vertonen we elke maand een actuele Duitse film die niet voor distributie in Nederland is aangekocht, maar die – naar onze bescheiden mening – toch voldoende belang of aantrekkingskracht heeft, of gewoon leuk genoeg is om hier vertoond te worden. We organiseren deze reeks in samenwerking met het Duitsland Instituut Amsterdam en het Goethe-Institut.

De films worden speciaal voor deze reeks uitgezocht en geïmporteerd, zijn Duits gesproken en Engels ondertiteld en worden behalve bij ons alleen nog vertoond in het Ketelhuis in Amsterdam. Verder niet, dus ook niet op Picl, Netflix of een andere streamingsdienst, die zich wel eens aan een filmhuisfilm waagt (een enkele uitzondering daargelaten). De vertoningsdata liggen lang van tevoren vast en kun je dus alvast in je agenda reserveren. Zodra ook de aanvangstijd definitief is (en die wordt met ingang van dit seizoen iets later, rond 20.30 uur) kun je via onze website jouw kaartjes aanschaffen. Maar ook als je pas kort voor de voorstelling besluit langs te komen kunt je aan de kassa terecht; normaal gesproken kunnen we iedere belangstellende wel een plaats bieden.

Het programma proberen we elk seizoen weer heel divers en actueel te maken. Tot en met december vragen we onder andere aandacht voor een steracteur die in zijn speelfilmdebuut zichzelf de maat neemt, beladen moeder-dochterrelaties in het voormalige Oost-Duitsland, de reconstructie van een waargebeurd ontvoeringsdrama gezien vanuit de blik van een tienerzoon, de populaire muziek die door Turkse gastarbeiders naar Duitsland werd meegenomen en daar langzaam veranderde, en de creatieve subcultuur van de modescene in Oost-Berlijn zoals die eind jaren ’80 door de filmmaakster zelf werd beleefd.

We hopen je weer vaak te begroeten!

Het programma is als volgt;