Anatomy of Time (Previously Unreleased)

vanaf  donderdag 10 augustus 2023

Een Thaise vrouw blikt terug op haar leven terwijl ze haar gewelddadige echtgenoot verzorgt. Meditatieve en tot nadenken stemmende film over uithoudingsvermogen, geduld, opoffering en acceptatie van de keuzes die in het verleden zijn gemaakt.

★★★ ‘Trage, meanderende film over liefde’ NRC

★★★ ‘Film die je alleen maar geduldig over je heen kunt laten komen’ de Volkskrant

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Maem is een jonge vrouw op het platteland van Thailand in de jaren zestig. Het is tijd waarin de spanningen van de militaire dictatuur en de communistische rebellen toenemen. Maem wordt het hof gemaakt door twee heel verschillende jonge mannen – een bedaarde riksja-chauffeur die letterlijk aan de kant wordt geduwd door een ambitieuze en meedogenloze legerleider.

Vijftig jaar later is de legerleider een in ongenade gevallen generaal geworden. Maem verzorgt haar gewelddadige echtgenoot tijdens zijn laatste dagen en kijkt terug op haar leven vol verlies en gelukkige momenten.

De Thaise filmmaker Jakrawal Nilthamrong putte uit zijn eigen familiegeschiedenis, die hij als springplank gebruikt voor zijn film. Op geraffineerde wijze verweeft Anatomy of Time twee verschillende levensfases van de vrouw. De tijd verandert ons allemaal. Woede en ambitie verliezen aan kracht, maar het verleden blijft het heden achtervolgen.

Nilthamrong maakte eerder de korte films Immortal Woman (International Film Festival Rotterdam), Intransit (Toronto International Film Festival) en Stone Cloud (Berlinale Forum Expanded). Zijn eerste verhalende speelfilm Vanishing Point won de Hivos Tiger Award op het International Film Festival Rotterdam 2015. Anatomy of Time won de prijs voor Beste Film op Tokyo FILMeX en was onderdeel van de Venice Horizons competitie (filmfestival van Venetië).