Before Sunrise (GEEN ondertitels / Engels gesproken)

TE ZIEN VANAF 23 MEI (ENGELS GESPROKEN, NIET ONDERTITELD)

Tijdens een treinreis door Oostenrijk ontmoeten twee jonge mensen elkaar. Zij (Julie Delpy) is een Franse studente op weg naar Parijs, hij (Ethan Hawke) een Amerikaanse toerist die vanuit Wenen zal terugvliegen naar de Verenigde Staten. Hij nodigt haar uit eveneens in Wenen uit te stappen en hem tot zijn vertrek gezelschap te houden.

Om te vieren dat Richard Linklater terug is met een nieuwe film – Hit Man – brengen we zijn romantische Before-trilogie en het prachtige Boyhood terug naar Lumen.

 

 

 

Alle Leeftijden


Koop nu een kaartje

Gisteren waren ze nog vreemden, vandaag zijn ze onafscheidelijke zielsverwanten. Maar de scheiding is onvermijdelijk en in de paar uur die hen nog resten, proberen Jesse en Celine elk moment zo intens mogelijk te beleven… voor de zon weer opkomt.

Regisseur Richard Linklater (Dazed and Confused, Hit Man, Boyhood) schetst opnieuw een raak geobserveerd portret van twee jonge mensen op een kruispunt in hun leven. Ethan Hawke en Julie Delpy vertolken de twintigers die elkaar toevallig ontmoeten op een trein in Europa, een verwantschap voelen en samen Wenen gaan verkennen. De mensen, plaatsen en betovering van de stad vormen hun nieuwe reisroutes. Liefde is hun bestemming. En onderweg delen ze hun hoop en hun dromen, hun lach en hun traan, hun zorgen en hun verwondering. Het is een dag die voor altijd in hun geheugen zal gegrift staan. En een eeuwig aandenken aan de prille liefde.