Boek & Film: Het Smelt

maandag 13 november 2023 (eenmalig)

Voor de liefhebber van goede literatuur en de betere film gaan we maandag 9 oktober van start met een nieuwe reeks: Boek & Film – bekijk een boek. Een nieuwe special op de maandagavond in samenwerking met bibliotheek DOK en Boekhandel Paagman waarin we elke maand een gloednieuwe boekverfilming presenteren. Schrijver, programmamaker en filmwetenschapper Gerlinda Heywegen leidt de films in. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lize Spit.

Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Over Het Smelt:

In Eva’s geboortejaar worden in het kleine Vlaamse Bovenmeer slechts twee andere kinderen geboren, allebei jongens. De drie maken er hun hele jeugd samen maar het beste van, tot de puberteit aanbreekt. Opeens ontstaan er andere verhoudingen. De jongens bedenken wrede plannen en de bedeesde Eva kan hieraan meedoen of haar enige vrienden verraden. Die keuze is geen keuze.

Vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, keert Eva terug naar haar geboortedorp om af te rekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achter te laten. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lize Spit. 

 

De Boek & Film-avond begint elke maand om 20.00 uur met de inleiding van Gerlinda Heywegen gevolgd door de film.  Kaarten voor Boek & Film kosten €15,50. Cinevillepashouders betalen €5,-. Boekenliefhebbers krijgen €2,50 korting: op vertoon van een DOK-pas of met een Paagman klantenpas wordt de prijs € 13,00. Graag belezen de voorstelling in? Alle titels zijn te leen bij bibliotheek DOK of te koop bij Boekhandel Paagman.  

Meer Boek & Film:

Maandag 13 november vertonen we Het Smelt, naar de gelijknamige bestseller van Lize Spit en voor maandag 18 december hebben we Butcher’s Crossing naar het boek van John Williams (bekend van Stoner).