Boek & Film: Priscilla

Maandag 18 december  2023 (+ inleiding)

Voor de liefhebber van goede literatuur en de betere film zijn we in oktober van start gegaan met een nieuwe reeks: Boek & Film – bekijk een boek. Een nieuwe special op de maandagavond in samenwerking met bibliotheek DOK en Boekhandel Paagman waarin we elke maand een gloednieuwe boekverfilming presenteren. Schrijver, programmamaker en filmwetenschapper Gerlinda Heywegen leidt de films in. Maandag 18 december te zien: een voorpremière van Priscilla van Sofia Coppola (Lost in Translation, The Virgin Suicides).

 

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Wanneer tiener Priscilla Beaulieu op een feestje Elvis Presley ontmoet, verandert de internationale rock-‘n-roll superster op intieme momenten onverwachts in iemand anders: een meeslepende liefde, een steun in eenzame dagen, een kwetsbare beste vriend.

Door de ogen van Priscilla vertelt Sofia Coppola de onzichtbare kant van een grote Amerikaanse mythe, die de lange relatie en het turbulente huwelijk tussen Elvis en Priscilla is. Van een Duitse legerbasis tot zijn droomlandgoed Graceland, in dit diepgevoelde en betoverende portret over liefde, fantasie en roem.

Priscilla is gebaseerd op de memoires van Priscilla Presley, Elvis & Me.

 

De Boek & Film-avond begint elke maand om 20.00 uur met de inleiding van Gerlinda Heywegen gevolgd door de film.  Kaarten voor Boek & Film kosten €15,50. Cinevillepashouders betalen €5,-. Boekenliefhebbers krijgen €2,50 korting: op vertoon van een DOK-pas of met een Paagman klantenpas wordt de prijs € 13,00. Graag belezen de voorstelling in? Alle titels zijn te leen bij bibliotheek DOK of te koop bij Boekhandel Paagman.  

 

Meer Boek & Film:

De data voor voorjaar 2024 staan binnenkort online. De eerder aangekondige vertoniong van Butcher’s Crossing – naar de bestseller van ‘Stoner’ schrijver John Edward Williams is van 18 december uitgesteld tot een nader te bepalen datum.