Cineville Speciaaltje: Priscilla

Woensdag 20 december 19.00 uur – Cinevillers mogen gratis iemand meenemen. Kies in dat geval voor het ticket Cineville-Vriend*.

Zin in dat beetje extra? Anders wij wel. Speciaal voor alle filmliefhebbers van Cineville en omstreken organiseren we daarom een mooie serie specials: Cineville Speciaaltje. Speciaal is het nieuwe normaal! Op woensdag 20 december nemen we je meenaar Graceland voor een speciale voorpremière van Sofia Coppola’s Priscilla.

Coppola laat superster Elvis lekker links liggen en richt zich op het meisje dat als tiener bij hem intrekt. Het haar wordt met elke scène hoger, de eyeliner scherper en het enorme landgoed steeds beklemmender.

We maken het Speciaaltje weer speciaal met een voorprogramma met inleiding van filmkenner Sebastiaan Bakker, een Coppola-quizje en gratis +1s voor Cinevillers. Wie meespeelt met de quiz maakt kans op de memoire van Priscilla, vrijkaartjes voor de 4K-restauratie van The Virgin Suicides, het zuurstokroze boek Sofia Coppola Archive én 2 maanden gratis Cineville. En er is ook nog een gratis drankje van Gebrouwen door Vrouwen!

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Drugs- en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

Over Priscilla

Het lijkt wel fanfiction: megaster Elvis heeft in een kamer vol interessante mensen alleen maar oog voor doodgewone tiener Priscilla. Toch staat het zo geschreven in Elvis and Me, de memoires van Priscilla Presley waar Sofia Coppola haar nieuwe film op baseerde. The King slaat een arm om Priscilla heen, vertelt haar hoe volwassen ze is voor een meisje van haar leeftijd en weg is ze. Mee naar Graceland, het paleis van een koning die bijna nooit aan het hof verschijnt, maar wél verwacht dat daar altijd iemand op hem zit te wachten.

Met behulp van bussen haarlak en muziek van iedereen behalve Elvis kijkt Coppola voorbij de gouden poorten van Graceland, waar Elvis Presley gewoon een gast blijkt die zichzelf te interessant vindt, en een jonge vrouw zichzelf kwijtraakt te midden van alle glamour. Een moderne Marie Antoinette, die niemand los leek te kunnen zien van haar King.

 

Priscilla is vanaf 4 januari dagelijks in Lumen te zien.