De Matthäus Passion van Naarden - door de Nederlandse Bachvereniging

zondag 24 maart (10.45 uur) en vrijdag 29 maart (15.35 uur)

Verraad, veroordeling, dood en onvoorwaardelijke liefde, het zit allemaal in Bachs Matthäus-Passion. Het stuk combineert het afschuwelijkste en het allermooiste en blijft je verbazen, of je nu religieus bent of niet. De meest beroemde en iconische uitvoering is die van de Nederlandse Bachvereniging in Grote Kerk Naarden.

 Koop nu een kaartje

De Matthäus van Naarden is de uitvoering die door leden van de regering en (eens in de 3 jaar) door de minister-president bezocht wordt. Deze uitvoeringen zijn de afgelopen eeuw uitgegroeid tot een traditie en zijn zelfs in 2021 bijgeschreven als immaterieel erfgoed in Nederland.

De Bachvereniging heeft deze Matthäus-Passion opgenomen voor haar ambitieuze videoproject ‘All of Bach’. De ambitie van dit project is om alle werken van Bach op te nemen en met de wereld te delen. In 2024 viert de Nederlandse Bachvereniging het tienjarig bestaan van ‘All of Bach’ en daarom wordt deze opname van de Matthäus-Passion (opgenomen in 2014) vertoond in filmtheaters. Zodat Bachliefhebbers in het hele land óók kunnen genieten van de kwalitatief hoogstaande uitvoering van Bachs meesterwerk.

 

Kaarten voor deze voorstelling zijn €14,50. Cineville pashouders betalen een toeslag van €5,- Er zit een pauze van 15 minuten in de vertoning.

Details opname

Matthäus-Passion door J.S. Bach

Nederlandse Bachvereniging
Kampen Boys Choir
Jos van Veldhoven, dirigent

Solisten Coro 1
Benjamin Hulett, evangelist
Griet De Geyter sopraan
Tim Mead, alt
Robert Murray, tenor
Andreas Wolf, bas (Jezus)

Solisten Coro 2
Lore Binon, sopraan
Alex Potter, alt
Charles Daniels, tenor
Sebastian Noack, bas

Uitvoering: Grote Kerk Naarden, 19 april 2014