Ezra

Te zien vanaf 30 mei

Wanneer stand-upcomedian Max geconfronteerd wordt met een belangrijke beslissing over de toekomst van zijn autistische zoon Ezra, besluit hij hem mee op roadtrip te nemen van New York naar Los Angeles.

★★★★ ‘Sterk acteerwerk in ontroerend vader-zoondrama’ ‘Een kleine (maar fijne) rol voor Robert De Niro’ Trouw

★★★★ ‘Warm, wijs en wonderbaarlijk: ‘Ezra’ kruipt vanzelf in je hart’ ‘Ongelofelijk mooi, omdat er eindelijk iets op een zeer realistische manier wordt vertoond over autisme’  Saar Magazine

‘Komisch en lieflijk roadtripverhaal’ VPRO Cinema 
‘Sympathiek en levensecht’ NRC

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

wo 26 jundo 27 junvr 28 junza 29 jun
Zaal 217.10
13.45

Max vertelt op het podium als stand-up comedian verhalen over zijn leven in New Jersey, en dan vooral verhalen over de warboel die zijn leven momenteel is. Want Max is gescheiden en woont als vijftiger weer bij zijn vader in huis. En dan is er zijn zoon Ezra, die gediagnosticeerd is met autisme. Ezra’s impulsieve gedrag brengt hem regelmatig in de problemen en vormt soms zelfs een gevaar voor zichzelf.

Wanneer een dokter erop staat dat Ezra naar een speciale school wordt gestuurd en medicijnen moet gaan nemen, neigt zijn moeder Jenna die de voogdij deelt met Max, hiermee in te stemmen. Omdat Max hier niets van wil weten, neemt hij Ezra mee op een onaangekondigde roadtrip door Amerika, met de ‘geleende’ auto van zijn vader. Bestemming: Los Angeles, want Max mag optreden in de talkshow van Jimmy Kimmel.