Firebrand

Te zien vanaf 26 september

Katherine Parr, de zesde vrouw van koning Henry VIII, wordt regentes terwijl de tirannieke koning in het buitenland strijdt. Als hij terugkeert, ziek en paranoïde, moet Katherine vechten voor haar eigen overleven. Met Alicia Vikander (The Green Knight, The Danish Girl) en Jude Law (The New Pope, The Talented Mr. Ripley).
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar Geweld Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

do 26 sep
Zaal 23.03

Als zesde vrouw van de katholieke Britse vorst Hendrik VIII (Jude Law) probeert de protestantse Catharine Parr (Alicia Vikander) invloed uit te oefenen op haar echtgenoot, en daarmee op de rest van het koninkrijk. Wanneer de zieke en paranoïde Hendrik terugkeert van het slagveld, raakt hij zijn grip op de werkelijkheid steeds verder kwijt en richt zijn woede op (protestantse) radicalen. Als hij zelfs Catharine’s jeugdvriendin Anne Askew laat executeren, vecht ze vol angst voor haar huwelijk, en tegelijkertijd voor haar eigen leven.

Firebrand biedt een hedendaagse en feminstische blik op de paleis-intriges van het Tudor-tijdperk en de laatste jaren van de beruchte koning Hendrik VIII. Regisseur Karim Aïnouz (The Invisible Life of Euridice Gusmao) brengt samen met acteurs Alicia Vikander (The Green Knight, Tomb Raider, The Danish Girl) en Jude Law (The New Pope, Sherlock Holmes, The Talented Mr. Ripley) deze beklemmende geschiedenis opnieuw tot leven.