Green Border (laatste kans)

 vanaf donderdag 18 april 2024

In de verraderlijke bossen die de zogenaamde ‘green border’ tussen Belarus en Polen vormen, belanden vluchtelingen die Europa via deze route proberen te bereiken. Belarus probeert de EU te ondermijnen door deze grensoversteek te stimuleren, terwijl Polen weigert ze toe te laten. De grote publieksfavoriet van het IFFR (International Film Festival Rotterdam).

 

★★★★ ‘Keiharde stomp in de maag’ – NRC
★★★★ ‘Tekenen van medemenselijkheid’ – Trouw
★★★★ ‘Gripping story of refugees’ – The Guardian
★★★★ ‘Afhankelijkheid vluchteling goed invoelbaar’ -VPRO Cinema

Mogelijk schadelijk tot 12 jaar Geweld Angst Discriminatie Grof taalgebruik


Koop nu een kaartje

En zo komen de vluchtelingen in een koud, moerassig niemandsland terecht, zonder eten en medische zorg. Als pionnen in een politiek spel worden de levens van de activistische Julia, grenswachter Jan en een Syrische familie met elkaar verweven.

‘Agnieszka Hollands Green Border gaat over de voortdurende humanitaire crisis in Europa. De titel verwijst naar de moerassige bossen op de grens tussen Polen en Wit-Rusland, een belangrijke locatie in het drama. Hier riskeren de toestromende migranten (voornamelijk uit het Midden-Oosten en Afrika) hun leven in een poging de Europese Unie te bereiken. Verstrikt in een web van desinformatie, andermans belangen en misbruik, worden ze – als pionnen van een geopolitiek spel – van Polen naar Wit-Rusland gestuurd.’ IFFR/ International Film Festival Rotterdam